Curves Άρθρα

Άρθρα

positive thinking, positive, symbol

Η συμπεριφορά είναι τα πάντα. Ο Αβραάμ Λίνκον είπε κάποτε: «οι άνθρωποι είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο έχουν πειστεί να είναι».  

Όλοι έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε να είμαστε αρνητικοί ή να επιλέξουμε να είμαστε αισιόδοξοι – είναι τόσο απλό. Κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να ελέγχει την ευτυχία του στη ζωή γιατί η ευτυχία δεν καθορίζεται από τις καταστάσεις αλλά από το πώς αντιδρούμε στις καταστάσεις. Η συμπεριφορά σας απέναντι σε μια κατάσταση καθορίζει αν βλέπετε τις περιστάσεις ως καλές ή ως κακές.  

Ο διάσημος συγγραφέας, εκπαιδευτικός και πάστορας Charles Swindoll είπε, «όσο πιο μεγάλη είναι η ζωή… τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ την επίδραση της συμπεριφοράς στη ζωή… είμαι πεπεισμένος ότι στη ζωή το 10% είναι αυτά που συμβαίνουν και το 90% είναι το πώς αντιδρώ σε αυτά. Και αυτό συμβαίνει και σε εσάς…είμαστε επιφορτισμένοι από τις συμπεριφορές μας».

Υπάρχει τεράστια δύναμη σε μια θετική συμπεριφορά. Ένας άνθρωπος που σκέφτεται θετικά θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση και δεν θα νιώσει απελπισμένος. Το θάρρος, η ελπίδα, και η δύναμη είναι σημαντικά συστατικά της θετικής σκέψης. Ο φόβος, η αμφιβολία, η πίκρα  και η ήττα είναι συναισθήματα που εμποδίζουν την θετική σκέψη.  Ο Scott Hamilton, ένας ολυμπιονίκης – και παγκόσμιος πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβίωσε από καρκίνο των όρχεων, συνοψίζει με μια φράση: «Η μόνη αναπηρία στη ζωή είναι η αρνητική συμπεριφορά».  

Κάποιες φορές το φίλτρο μας, ή η αντίληψη μας, μπορεί να είναι μολυσμένα. Σε μερικούς ανθρώπους, οι αρνητικές σκέψεις έρχονται πρώτες στο μυαλό τους, αλλά ο καθένας μπορεί να μάθει να αγνοεί αυτές τις σκέψεις και να αναγκάζει τον εαυτό του να επικεντρώνεται στα θετικά. Η συμπεριφορά δεν καθορίζεται γονιδιακά, οπότε τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται θετικά.

Πιο κάτω θα βρείτε κάποια πράγματα για να προβληματιστείτε:

Μιλήστε με τον εαυτό σας: Πως μιλάτε στον εαυτό σας; Οι αρνητικές σας σκέψεις αποκρύπτουν την αλήθεια; Στο Curves Complete, θα δείτε ένα άρθρο και ένα βίντεο που αναφέρει τα  «λάθη της σκέψης» και πώς να απαλλάξετε τον εαυτό σας από τις αρνητικές σκέψεις. Μάθετε να μιλάτε στον εαυτό σας με ένα υγιή και θετικό τρόπο.        

Άτομα: Αφιερώνετε χρόνο με άτομα που σας ανεβάζουν ή σας ρίχνουν ψυχολογικά; Όταν περιβάλλεστε από άτομα με ίδιες ιδέες δημιουργείτε ένα σταθερό δίκτυο φίλων που μπορείτε να απευθυνθείτε τις δύσκολες στιγμές. Όταν συναναστρέφεστε με άτομα που σας βλέπουν θετικά σας βοηθάει να ενισχύσετε την  θετική άποψη που έχετε για τον εαυτό σας. 

Χρόνος: Τι κάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας; Βρίσκοντας τρόπους να βοηθήσετε άλλους και βγάζοντας τον εαυτό σας από το επίκεντρο, μπορεί να αντιμετωπίσετε την απελπισία. Γίνετε εθελοντής στην κοινότητα σας. Τα αποτελέσματα της εξυπηρέτησης είναι η  χαρά και η βαθιά ικανοποίηση!  

Πληροφορίες: Τι διαβάζετε ή βλέπετε στην τηλεόραση; Αυτά που διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε επηρεάζουν τον τρόπο που φιλτράρουμε τις πληροφορίες και τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις. Αν οι πληροφορίες είναι αρνητικές, τότε τείνουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις με αρνητική συμπεριφορά. Αλλά ισχύει και το αντίθετο! Αν η πληροφορία είναι θετική, τότε έχουμε μια θετική συμπεριφορά.

Διαλογισμός & Προσευχή: Προσεύχεστε ή διαλογίζεστε καθημερινά; Ένα πρόσφατο άρθρο από το Journal of Religion & Health ανακάλυψε ότι η προσευχή ή ο διαλογισμός σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα του θρησκεύματος σας, μπορεί να βελτιώσει την πνευματική σας υγεία,  την άποψη σας για τη ζωή, και την γενικότερη ευτυχία σας.

Πνευματικό φίλτρο: Μήπως επικεντρώνεστε στις θετικές ή αρνητικές εμπειρίες στη ζωή σας; Η περισσότερη αρνητικότητα πηγάζει από την κριτική που κάνουμε στον εαυτό μας και στους άλλους. Αφιερώστε λίγο χρόνο καθημερινά για ενδοσκόπηση. Η ενδοσκόπηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας και να έχετε μια πιο θετική εικόνα για τη ζωή.  

Χαμόγελο: Χαμογελάτε συχνά; Ακούγεται χαζό, αλλά ακόμη και ένα ψεύτικο χαμόγελο μπορεί να μειώσει το άγχος να μειώσει τη νευρικότητα, και να βελτιώσει τη συμπεριφορά σας όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις. Οπότε, χαμογελάτε!

Ευγνωμοσύνη: Πάντα σε κάθε κατάσταση υπάρχει κάτι θετικό. Η καλύτερη θεραπεία της δυστυχίας είναι να αρχίσετε να μετράτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων. Η ευγνωμοσύνη έχει τεράστια δύναμη για να αντιστρέψει τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της απελπισίας. Κάντε μια λίστα ευγνωμοσύνης για όλα τα άτομα, μέρη και καταστάσεις που είστε ευγνώμων.  

Σας αφήνουμε με μια τελευταία σκέψη – ένας διακεκριμένος θεολόγος είπε κάποτε «Η συμπεριφορά με κάνει να προχωράω ή μου ανακόπτει την πορεία μου, ανάβει τη φωτιά μου ή καταστρέφει την ελπίδα μου. Όταν η συμπεριφορά μου είναι σωστή, κανένα εμπόδιο δεν είναι τόσο ψηλό, καμία πεδιάδα δεν είναι τόσο βαθιά, κανένα όνειρο δεν είναι τόσος ακραίο, και καμία πρόκληση δεν είναι τόσο μεγάλη για μένα». Ονειρευτείτε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια  θετική συμπεριφορά!

belly, heart, love

Αν είχατε κάνει ποτέ δίαιτα στο παρελθόν, πιθανότατα να έχετε ακούσει τη λέξη Μεταβολισμός. Παρόλο που είμαστε εξοικειωμένοι με τη λέξη, παραμένει ένα είδος μυστηρίου. Γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι ο μεταβολισμός, τι τον καθορίζει, ή τι μπορούμε να κάνουμε για να τον αλλάξουμε;

Τι είναι ο μεταβολισμός;

Μεταβολισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία τα ένζυμα και οι ορμόνες όχι μόνο μετατρέπουν τις τροφές σε ενέργεια, αλλά επηρεάζουν και το πόσο αποτελεσματικά το σώμα μας καίει αυτήν την ενέργεια. Καθημερινά καίμε θερμίδες με τους εξής 3 τρόπους:

1. Δείκτης Βασικού Μεταβολισμού (ΔΒΜ) – Είναι υπεύθυνος για το 2/3 των θερμίδων που καίει το σώμα μας σε μια μέρα. Ο ΔΒΜ δείχνει όλες τις βασικές λειτουργίες που επιτελεί το σώμα μας για να μας κρατήσει ζωντανούς – η αναπνοή, ο καρδιακός παλμός κλπ. Παρόλο που δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του ΔΒΜ, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε.

  • Ηλικία– Ο ΔΒΜ μειώνεται με την πάροδο των χρόνων εξαιτίας της απώλειας του μυϊκού ιστού. Μπορεί να χάσουμε μέχρι και 2.5 κιλά μυϊκού ιστού κάθε δεκαετία αν δεν γυμναζόμαστε τακτικά. Αυτό τονίζει τη σημασία της γυμναστικής στα Curves! Όταν γυμνάζεστε στα Curves μειώνετε την επίδραση που έχει η αύξηση της ηλικίας στο μεταβολισμό σας.
  • Η σύσταση του σώματος – όσο πιο πολύ μυϊκή μάζα διαθέτετε τόσο πιο αυξημένος είναι και ο μεταβολισμός σας. Είναι σημαντικό να κάνετε τη γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης τρόπο ζωής. Να θυμάστε ότι, μόνο το περπάτημα δεν είναι αρκετό!
  • Διατροφή –  με τα περισσότερα προγράμματα διατροφής, τα άτομα συχνά χάνουν το 25% του βάρους τους με τη μορφή μυών, είτε γιατί δεν τρώνε αρκετή πρωτεΐνη ή δεν κάνουν γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης.  Είναι πολύ σημαντικό να μην κοιτάμε μόνο το νούμερο στη ζυγαριά! Με το Curves Complete,θα καταναλώνετε άπαχη πρωτεΐνη και θα κάνετε γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης για να προστατέψετε το μυϊκό σας ιστό καθώς θα χάνετε βάρος. Στο τέλος, θα είναι υψηλότερος από κάποιου που ακολούθησε μια συμβατική δίαιτα.  
  • Ύψος – Φυσιολογικά, όσο πιο ψηλοί είστε , τόσο πιο υψηλός θα είναι ο ΔΒΜ.
  • Ανάπτυξη – Οι έφηβοι και οι έγκυες έχουν υψηλότερο ΔΒΜ. 
  • Νηστεία ή λιμοκτονία – όταν περιορίσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε, το σώμα σας  θα προσαρμοστεί στην μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μειώνοντας το ΔΒΜ.  Αυτό συμβαίνει και όταν κάνετε δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τη δίαιτα με το Curves Complete, θα κάνετε ένα διάλλειμα με τη Φάση 3 και θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας. 
  • Ορμόνες – Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο με διάφορους τρόπους. Άτομα με υποθυρεοειδισμό έχουν χαμηλότερο μεταβολισμό. Ωφελούνται από επιπλέον καρδιοαγγειακή άσκηση τις ημέρες που δεν έρχονται στα Curves και μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν το μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων που λαμβάνουν προέρχεται από πρωτεΐνη. Οι ορμονικές διαταραχές κατά την εμμηνόπαυση, μπορεί να εμφανίσουν λίπος γύρω από την περιοχή της μέσης. Παρόλα αυτά, οι έρευνες δείχνουν  ότι αυτή η επιρροή μπορεί να περιοριστεί ή και να σταματήσει εντελώς με διατροφή και άσκηση. 

2.  Σωματική Δραστηριότητα – Σε αυτό το πεδίο έχετε το μεγαλύτερο έλεγχο. Αν θέλετε να επιδράσετε δυναμικά στο μεταβολισμό σας, αυτό γίνεται μέσω της γυμναστικής.  Η γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης χτίζει μύες που αυξάνουν το μεταβολισμό. Αντίθετα με το λίπος, οι μύες είναι μεταβολικά ενεργοί και καίνε θερμίδες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

3.  Θερμική Επίδραση της τροφής – Αυτές είναι οι θερμίδες που καίγονται από το φαγητό. Μικρά, συχνά γεύματα βοηθούν να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα.  Αν μεσολαβεί μεγάλο διάστημα μεταξύ των γευμάτων, ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί για να προσαρμοστεί. Είναι σημαντικό να ενεργοποιείτε το μεταβολισμό σας το πρωί τρώγοντας ένα υγιές πρωινό.

Curves Complete

Ακόμα και αν κάποιοι παράγοντες είναι εκτός του δικού μας ελέγχου, διατηρούμε τον έλεγχο στην γυμναστική και στον τύπο τροφών που καταναλώνουμε για να δώσουμε ενέργεια στο μεταβολισμό μας.  Το Curves Complete σας βοηθάει να πετύχετε το στόχο σας στην απώλεια βάρους μέσω διατροφής, άσκησης και στήριξης.

time for a change, new ways, letters

Κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε μικρές αλλαγές για να αποκτήσουμε ένα υγιές βάρος και υγιείς συνήθειες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη λίστα και προσπαθήστε να υιοθετήσετε αυτές τις συνήθειες. Η σωστή συμπεριφορά είναι αυτή που μπορεί να επιφέρει αλλαγές.

Στο Σπίτι:

· Αποφεύγετε να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση

· Μην διαβάζετε ενώ τρώτε

· Αφαιρέστε από την συσκευασία την μερίδα σας και την υπόλοιπη συσκευασία κρύψτε τη.

· Αποφύγετε να έχετε δελεαστικά τρόφιμα στο σπίτι και γεμίστε το με υγιεινές επιλογές 

· Εστιάστε  σε άλλες δραστηριότητες εκτός από το φαγητό

· Αν ακόμα αισθάνεστε επιθυμία για φαγητό μετά από ένα γεύμα, βουρτσίστε τα δόντια σας

· Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

· Μην τσιμπολογάτε. Καθίστε για ένα κανονικό γεύμα και σταματήστε όταν νιώσετε πλήρεις

· Διατηρήστε τα λαχανικά κομμένα και έτοιμα για χρήση.

Στο Μπακάλικο:

· Μην πηγαίνετε στο μπακάλικο πεινασμένες

· Κάντε μια λίστα με ψώνια και να επιμείνετε σε αυτή

· Κάνετε τις περισσότερες από τις αγορές σας από τους πάγκους φρούτων, λαχανικών και νωπών κρεάτων

Στο Πάρτι:

· Φροντίστε να έχετε φάει ένα μικρό σνακ πιο πριν για να δαμάσετε την πείνα σας

· Μην τρώτε όρθιοι στα πάρτι ή στους μπουφέδες

· Μην στέκεστε μπροστά στο τραπέζι με τα φαγητά

· Προσφερθείτε να φέρετε ένα υγιεινό σνακ στο πάρτι

Κάθε μέρα:

· Αφήστε το αυτοκίνητό σας μακριά από τον τόπο προορισμού σας

· Πάρτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ

· Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής και άσκησης