Εξοπλισμός

εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός των Curves είναι αποκλειστικά σχεδιασμένος για το γυναικείο σώμα! Χωρίς περιττά βάρη…εύκολα και με ασφάλεια!

Τα μηχανήματα των Curves σου προσφέρουν ταυτόχρονα τα οφέλη της καρδιαγγειακής άσκησης και της μυϊκής ενδυνάμωσης, κάτι που είναι εφικτό μόνο μέσω της υδραυλικής αντίστασης. Γυμνάζοντας ταυτόχρονα και με την ίδια ένταση ανταγωνιστές μύες και χωρίς βάρη  επιτυγχάνεις μυϊκή ενδυνάμωση με συμμετρία και απόλυτη ισορροπία. Η εκγύμναση με υδραυλική αντίσταση, ευθυγραμμίζει το μυοσκελετικό σου σύστημα, βελτιώνει τη λειτουργική στάση του σώματος σου και διευκολύνει την κίνηση, προστατεύοντας παράλληλα τις αρθρώσεις και τους μύες σου! Έτσι, εναλλάσσοντας τις ασκήσεις για τους μύες του πάνω και του κάτω μέρους του σώματος καθώς και τις ασκήσεις που στοχεύουν στους μύες του κορμού, ενδυναμώνεις με ασφάλεια, ευκολία και αποτελεσματικότητα ολόκληρο το σώμα σου και σε μόλις 30 λεπτά.

Τα μηχανήματά μας είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και με την ταχύτητα που θέτεις να ασκούν και την ανάλογη αντίσταση, μεγιστοποιώντας την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και είναι ιδανικά για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κάθε ηλικία.

Είναι λοιπόν εφικτό, γρήγορο, ασφαλές και διασκεδαστικό να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι σε 30 μόλις λεπτά!

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε και ακουμπήστε την πλάτη σας στο κάθισμα, και πιάστε σταθερά τις λαβές.
 2. Τοποθετείστε τους αστραγάλους σας ανάμεσα στα μαξιλαράκια και τεντώστε τα πόδια σας σχεδόν σε ίσια θέση χωρίς να χτυπά ο μοχλός.
 3. Σε γρήγορο ρυθμό επαναφέρετε τα πόδια πίσω σχεδόν στο κατώτερο μέρος του μηχανήματος.

εκτάσεις τετρακέφαλων/κάμψεις μηριαίων δικέφαλων

κοιλιακοί/πλάτη

Οδηγίες χρήσης:

 1. Πιάστε τις λαβές με τα χέρια τεντωμένα.
 2. Εκπνέοντας κινηθείτε προς τα μπροστά, συγκεντρώνοντας την προσοχή σας στους κοιλιακούς μύες και χωρίς να κατεβάζετε το κεφάλι κάτω από το ύψος της καρδιάς.
 3. Γείρετε προς τα πίσω χρησιμοποιώντας τους μύες της πλάτης και τραβώντας τις λαβές του μηχανήματος έως ότου η πλάτη σας ακουμπήσει στο κάθισμα.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε σταθερά στο μηχάνημα και βάλτε τα πόδια στα πετάλια με τις μύτες των ποδιών να εξέχουν περίπου 2,5 πόντους πάνω από τα πετάλια.
 2. Σπρώξτε γρήγορα μπροστά μέχρι τα πόδια σας να είναι σχεδόν τεντωμένα, εκπνέοντας ενώ σπρώχνετε.
 3. Φέρτε τα πόδια σας αργά προς τα πίσω.

πιέσεις μηρών

ΑΠΑΓΩΓΟΊ/ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΊ

Οδηγίες χρήσης:

 1. Είσοδος και έξοδος από μπροστά με τα “πόδια” του μηχανήματος σε διάσταση.
 2. Καθίστε σταθερά στο μηχάνημα, ακουμπήστε στην πλάτη του καθίσματος και πιάστε σταθερά τις λαβές.
 3. Τοποθετείστε τα πόδια ανάμεσα στα μαξιλάρια με τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς τα πάνω. Ενώστε τα πόδια και ανοίξτε πάλι προς τα έξω.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε σταθερά στο μηχάνημα και περάστε τους καρπούς ανάμεσα στα μαξιλαράκια με τα χέρια σφιγμένα σε γροθιά και τους αντίχειρες προς τα πάνω.
 2. Κινείτε τα χέρια εναλλάξ πάνω και κάτω.

δικέφαλοι/τρικέφαλοι

πιέσεις ώμων/ραχιαίοι

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε σταθερά, ακουμπήστε πίσω και πιάστε σταθερά τις λαβές.
 2. Ξεκινήστε από το ύψος του ώμου και σηκώστε τα χέρια σας έως ότου βρεθούν σε πλήρη έκταση και με γρήγορο ρυθμό επιστρέψτε τους μοχλούς στο ύψος του ώμου.
 3. Κινηθείτε αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να δημιουργείται επαρκής αντίσταση χωρίς να χτυπάτε στην πάνω ή στην κάτω άκρη.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε σταθερά με την πλάτη να ακουμπάει στο μηχάνημα και πιάστε τις λαβές στο ύψος των μυών που γυμνάζονται.
 2. Σπρώξτε τις λαβές μπροστά.
 3. Τραβήξτε τις λαβές πίσω στην αρχική θέση διατηρώντας την πλάτη σας σταθερά στο κάθισμα.

στήθος/πλάτη

σκουώτ

Οδηγίες χρήσης:

 1. Σταθείτε στην άκρη της βάσης και σηκώστε τα μαξιλάρια πάνω από τους ώμους.
 2. Πιάστε τις λαβές με τις παλάμες προς τα κάτω, σταθείτε κάτω από τα μαξιλαράκια με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και κατεβείτε αργά εκτείνοντας την έδρα σας προς τα πίσω με ελαφριά κάμψη της πλάτης σας.
 3. Κοιτάζοντας μπροστά, κατεβείτε μέχρι οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το έδαφος, εκτείνετε τα γόνατα σας προς τα μπροστά αλλά όχι πιο μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 4. Ανεβείτε με έντονο ρυθμό εκπνέοντας και επαναλάβετε.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Σταθείτε πάνω στο μηχάνημα και πιάστε σταθερά τις λαβές.
 2. Ο κορμός πρέπει να βρίσκεται σε όρθια θέση και στο κέντρο των ποδιών.
 3. Η πλάτη πρέπει να είναι ευθεία.
 4. Σταθείτε πάνω στον αριθμό που αντιστοιχεί στην ένταση που προτιμάτε (1=χαμηλή, 2=μέτρια, 3=υψηλή), αφήνοντας τα πόδια σας να κινούνται φυσιολογικά.

στεπ επαναφοράς

έλξεις λοξών

Οδηγίες χρήσης:

 1. Σταθείτε εντός του μηχανήματος με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων.
 2. Τραβήξτε τη λαβή προς τα πάνω με τα χέρια τεντωμένα, λυγίζοντας τον κορμό προς την αντίθετη με τους μύες που γυμνάζονται κατεύθυνση.
 3. Επαναλάβετε προς την άλλη πλευρά.
 4. Μην σπρώχνετε προς τα κάτω με το άλλο χέρι.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Ανεβείτε στο μηχάνημα και ακουμπήστε στο μαξιλάρι του θώρακα.
 2. Πιάστε σταθερά τις λαβές και βάλτε το ένα πόδι στο πετάλι.
 3. Σπρώξτε δυνατά προς τα πίσω τεντώνοντας το πόδι και φέρτε αργά μπροστά. Επαναλάβετε την κίνηση για 15 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πόδι.

μηχάνημα γλουτιαίων

λοξοί κοιλιακοί

Οδηγίες χρήσης:

 1. Γείρετε μπροστά πιάνοντας τις λαβές με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από τον μοχλό και σχηματίζοντας ένα κύβο με τους πήχεις, τους βραχίονες και τους ώμους.
 2. Κοιτάτε μπροστά ανάμεσα από τις λαβές κατά την διάρκεια της κίνησης και περιστρέψτε από πλευρά σε πλευρά με μία κίνηση εύρους 45 μοιρών προς τα δεξιά και 45 μοιρών προς τα αριστερά.
 3. Σταυρώστε τους αστραγάλους και πιέστε με τα γόνατα στο κυλινδρικό μαξιλαράκι για στήριξη και κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη με την πλάτη του καθίσματος.

Οδηγίες χρήσης:

 1. Καθίστε σταθερά  στο μηχάνημα με την πλάτη σας να ακουμπά στο κάθισμα, περάστε τα μπράτσα σας ανάμεσα στα μαξιλαράκια και πιάστε τις λαβές.
 2. Ξεκινήστε με τα χέρια πίσω και ενώστε τους αγκώνες μπροστά. Σπρώξτε πίσω προς το σημείο της εκκίνησης.
 3. Σπρώχνετε με τα μπράτσα και αποφύγετε να ασκείτε πίεση με τα χέρια.

πεκ ντεκ