Συχνά Ερωτήματα

Συχνά ερωτήματα

Τα Curves έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε 85 χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπο ζωής.  Το πρόγραμμα Curves είναι καινοτόμο στο χώρο της άθλησης αλλά είναι και ο τρόπος λειτουργίας μας που μας έχει καθιερώσει ως τους παγκόσμιους ηγέτες του χώρου. 

Βρείτε εδώ τις απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα σας.

το πρόγραμμα Curves

Ο εξοπλισμός μας είναι σχεδιασμένος για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης χωρίς να χρειάζεται εσείς να κάνετε προσαρμογές πέρα από την ένταση με την οποία τα χειρίζεστε.  Όσο περισσότερη προσπάθεια κάνετε τόσο περισσότερη αντίσταση αντιμετωπίζετε από τα μηχανήματα. Ο εκπαιδευτής σας θα σας ξεκινήσει στον ρυθμό που νοιώθετε άνετα χωρίς να καταπονείτε το σώμα σας και όσο δυναμώνετε θα δείτε ότι από μόνη σας θα αυξάνετε και την ένταση και κατά συνέπεια τις επαναλήψεις σας. Ο εκπαιδευτής σας θα είναι κοντά σας σε κάθε στάδιο.

Σημασία έχει το πρώτο βήμα! Στα Curves θα βρείτε έναν εξοπλισμό σχεδιασμένο για το γυναικείο σώμα που δεν χρειάζεται προσαρμογές στον δικό σας σωματότυπο, προσωπικό που θα σας στηρίζει και θα σας ενθαρρύνει να φτάσετε στον στόχο σας και μια κοινότητα που δεν θα σας κρίνει. Δεν είναι τυχαίο που οι ιστορίες επιτυχίας μας συμπεριλαμβάνουν μέλη που έχουν χάσει 40 και πλέον κιλά.  Ο εκπαιδευτής σας κατά την διάρκεια της αξιολόγησης φυσικής κατάστασης θα σας βοηθήσει να θέσετε μακροχρόνιους στόχους, να δεσμευτείτε σε αυτούς και θα προσαρμόσει την εκγύμναση σας στις δικές σας ανάγκες. Εάν είστε αποφασισμένη και έτοιμη για την νέα σας ζωή ζητήστε του να σας μιλήσει και για την διατροφή Curves Complete όπου θα χάσετε μέχρι και 9 κιλά σωματικού λίπους σε 90 ημέρες χωρίς να νοιώθετε ότι έχετε στερηθεί το φαγητό!

Το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος μας αυτή την στιγμή είναι 93 ετών! Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη να προστατέψουμε τα οστά, τις αρθρώσεις και την μυϊκή μας μάζα. Στα Curves θα κάνετε ακριβώς αυτό! Η υδραυλική αντίσταση επιτρέπει, χωρίς καμία προσαρμογή στον εξοπλισμό, σε μια νέα γυναίκα να πετύχει απώλεια βάρους ή απλά γράμμωση για να έχει το σώμα που ονειρεύεται και σε μια μεγαλύτερη γυναίκα να πετύχει τον δικό της στόχο που ίσως είναι απλά να παραμείνει ανεξάρτητη και υγιής.

Στα Curves θα δείτε πολλές φορές και τρεις γενιές να γυμνάζονται μαζί – γιαγιά, κόρη και εγγονή! Πολλές μητέρες ζητούν να γυμνάζονται με την κόρη τους, όχι μόνο για εξοικονόμηση χρόνου αλλά γιατί τα παιδιά συνήθως προτιμούν ένα φιλικό περιβάλλον που δεν νοιώθουν ότι κρίνονται. Εάν ο σωματότυπος της κόρης σας – ασχέτως ηλικίας – μπορεί να χειριστεί τον εξοπλισμό τότε μπορεί να γίνει και μέλος της κοινότητας μας. Όταν γυμνάζεστε μαζί να είστε σίγουρη ότι με την δική σας συμπεριφορά προς την εκγύμναση θέτετε τα θεμέλια στην κόρη σας για μια υγιεινή ζωή και γίνεστε το πρότυπο της. Οι εκπαιδευτές μας είναι ειδικευμένοι στο να βοηθήσουν το κορίτσι σας προσαρμόζοντας το εύρος της κάθε άσκησης στις δικές του ανάγκες. 

Πολλές γυναίκες όταν μείνουν έγκυες, αποφασίζουν να ξεκινήσουν για πρώτη φορά στην ζωή τους γυμναστική φοβούμενες ότι η εγκυμοσύνη θα τους αφήσει περιττά κιλά. Αυτό είναι μία λάθος τακτική. Εάν δεν γυμναζόσασταν ποτέ, η γυμναστική θα είναι ένα φοβερό σοκ για το σώμα σας και κατά συνέπεια για το έμβρυο. Μιλήστε με τον θεράποντα ιατρό σας και είμαστε σίγουροι ότι θα σας συστήσει κάτι ήπιο. 

Εάν όμως πάντα γυμναζόσασταν και έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη τότε να ξέρετε ότι οι εκπαιδευτές των Curves είναι ειδικευμένοι στον τρόπο που θα σας χειριστούν στον κάθε σταθμό. Μεταξύ άλλων, ο καρδιακός σας παλμός δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το 50%, ενώ όπου πρέπει να κάνετε βαθύ κάθισμα στον εξοπλισμό το εύρος θα μειώνεται ανά τριμηνία, θα αποφεύγετε τις βαλιστικές κινήσεις, τις έντονες διατάσεις και η διάρκεια της προθέρμανσης/αποθεραπείας θα πρέπει να είναι πιο μεγάλη. Σε γενικές γραμμές, όλη η εκγύμναση πρέπει να εκτελείται με επίβλεψη και πρωταρχική έγνοια το παιδί.

Και στις δύο περιπτώσεις τον πρώτο λόγο έχει ο θεράποντας ιατρός σας. Πάρτε από το παράρτημα που σας βολεύει το φυλλάδιο εκγύμνασης μας και ζητήστε από τον ιατρό σας να το μελετήσει και να σας συμβουλεύσει ανάλογα. Οι εκπαιδευτές μας συνεργάζονται με τους ιατρούς για διάφορες προσαρμογές στην εκγύμναση σε ειδικές περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα Curves σαν ιδέα, επαναφέρει στην ζωή σας απλές καθημερινές κινήσεις που λόγο της αυτοματοποίησης έχουν χαθεί. Δεν ανεβαίνουμε πλέον σκάλες, δεν πλένουμε τα ρούχα στο χέρι, δεν περπατάμε για να φέρουμε νερό στο σπίτι και δεν μαζεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας απο τον κήπο. Στα Curves δεν θα βρείτε ασκήσεις που είναι περίεργες στο σώμα σας! Αυτό το γεγονός από μόνο του κάνει το πρόγραμμα Curves ασφαλές. 

Πέρα όμως από αυτό, η καινοτομία των Curves είναι ότι ο εξοπλισμός μας δουλεύει με υδραυλική αντίσταση. Αυτό σημαίνει ότι στα Curves δεν υπάρχει “έκκεντρη” κίνηση ή αλλιώς “κατέβασμα του βάρους” όπου γίνονται και οι περισσότεροι τραυματισμοί. Το πρόγραμμα μας είναι διπλό θετικό και η βαρύτητα δεν έχει κανένα ρόλο. Σπρώχνουμε τις λαβές γυμνάζοντας μια μυϊκή ομάδα και για να επαναφέρουμε το μηχάνημα στην αρχική του θέση πρέπει να τραβήξουμε πίσω τις λαβές γυμνάζοντας τον ανταγωνιστή μυ. Με αυτό πετυχαίνουμε ισορροπία και συμμετρία στην μυϊκή ενδυνάμωση χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού. 

Τα στοιχεία που κάνουν το Curves μία απο τις ασφαλέστερες εκγυμνάσεις είναι πολλά. Όλο το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την προστασία του σώματος, από την προθέρμανση μέχρι και τις διατάσεις που γίνονται στατικά και στο τέλος όπου οι  μύες είναι ζεστοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση νοσημάτων όπως τον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση, την υπέρταση, την καλή κυκλοφορία του αίματος, στην φθορά των αρθρώσεων και σε πολλά άλλα.  Τον τελευταίο λόγο όμως έχει ο θεράποντας ιατρός σας. Πάρτε απο το παράρτημα που σας βολεύει το φυλλάδιο εκγύμνασης μας και ζητήστε απο τον ιατρό σας να το μελετήσει και να σας συμβουλεύσει ανάλογα. Οι εκπαιδευτές μας συνεργάζονται με τους ιατρούς για διάφορες προσαρμογές στην εκγύμναση σε ειδικές περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα Curves είναι διπλό – εκτελείτε το πρόγραμμα κάνοντας ταυτόχρονα και στον ίδιο σταθμό μυϊκή ενδυνάμωση και καρδιαγγειακή άσκηση λόγο της υδραυλικής αντίστασης. Όση ένταση δίνετε στο μηχάνημα τόση αντίσταση αντιμετωπίζετε και τόσο πιο πολύ ανεβαίνει ο καρδιακός σας παλμός. Η μέγιστη αντίσταση του κυλίνδρου που βρίσκεται στο κάθε μηχάνημα είναι 1,000 κιλά. Όσο γυμνασμένη και να είστε είναι πολύ δύσκολο να μπορείτε να ξεπεράσετε την αντίσταση των 1000 κιλών όταν ταυτόχρονα κάνετε και καρδιαγγειακή άσκηση. Εάν θέλετε μια πραγματική πρόκληση στην εκγύμναση σας, και εφόσον έχετε μάθει να χειρίζεστε σωστά τον εξοπλισμό, ζητήστε από τον εκπαιδευτή να σας εντάξει στο advance workout!

Εάν στο τέλος της εκγύμνασης σας νοιώσετε ότι μπορείτε να γυμναστείτε περισσότερο, τότε γυμνάζεστε λάθος! Ο εξοπλισμός μας δουλεύει μέσω της υδραυλικής αντίστασης, που σημαίνει όσο περισσότερη προσπάθεια κάνετε τόσο περισσότερη αντίσταση αντιμετωπίζετε από τα μηχανήματα. Προς το τέλος των 30 δευτερολέπτων που είστε σε ένα σταθμό θα πρέπει να νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις – αυτό λέγεται “υπερφόρτωση του μυ”. Εάν εσείς δεν κινήστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας στον κάθε σταθμό τότε στο τέλος του προγράμματος θα έχετε την ενέργεια για περισσότερη γυμναστική. Μην ξεχνάτε ότι τα δικά μας 30 λεπτά ισοδυναμούν με 1.5 ώρα σε ένα συμβατικό γυμναστήριο. Τα 30 λεπτά στα Curves πρέπει να είναι τα δυσκολότερα της ημέρας σας.  Ζητήστε από τον εκπαιδευτή σας να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ένταση σας κατά την διάρκεια της εκγύμνασης σας!

Θα θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι γυμνάζεστε σωστά και στο τέλος της κάθε επίσκεψης σας νοιώθετε ότι είχατε μία εξαιρετική εκγύμναση (δείτε την απάντηση στο ερώτημα “μπορώ να γυμνάζομαι περισσότερο από 30 λεπτά κάθε φορά”).

Τα Curves ειδικεύονται στην μυϊκή ενδυνάμωση και αυτό πετυχαίνετε κάθε φορά που γυμνάζεστε σε ένα παράρτημα μας. Μυϊκή ενδυνάμωση σε απλούς όρους σημαίνει ότι έχετε υπερφορτώσει μια μυϊκή ομάδα δίνοντας της ένα βάρος πέρα από αυτό που το σώμα είναι συνηθισμένο να χειρίζεται. Στην προσπάθεια του να χειριστεί το βάρος ο μυς αναγκάζεται να διογκωθεί και αυτή η διόγκωση προκαλεί στο μυ μικρές εκδορές. Το σώμα, χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες (γι’ αυτό και η διατροφή είναι πολύ σημαντική) επουλώνει τις σχισμές με νέο ιστό. Η συνεχής ροή, διόγκωση-εκδορές-επούλωση, είναι μυϊκή ενδυνάμωση. 

Για την επούλωση των εκδορών το σώμα χρειάζεται 24 ώρες. Στα μέλη μας που έρχονται καθημερινά, η συμβουλή μας είναι μυϊκή ενδυνάμωση κάθε δεύτερη ημέρα και στις ενδιάμεσες μέρες περισσότερο αερόβιο και λιγότερη ένταση στα μηχανήματα. Εάν θέλετε πιο μεγάλη πρόκληση στην εκγύμναση σας ζητήστε από τον εκπαιδευτή να σας εντάξει στα advance workout αλλά ακολουθήστε τις οδηγίες μας για την δική σας ασφάλεια – μία εκγύμναση την ημέρα με μυϊκή ενδυνάμωση κάθε δεύτερη ημέρα και περισσότερο αερόβιο στις ενδιάμεσες ημέρες.

Την ευχάριστη αίσθηση που αφήνει η εκγύμναση θα την έχετε από τις πρώτες σας εκγυμνάσεις αλλά αυτό το αίσθημα είναι οι ενδορφίνες που κατακλύζουν το σώμα σας. Σίγουρα οι ενδορφίνες καταπολεμούν το στρες και νοιώθετε μια θετική ενέργεια αλλά στα curves στοχεύουμε στους παράγοντες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας. Φυσικά το σώμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και αντιδράει ή ανταποκρίνεται με τον δικό του ρυθμό γι’ αυτό και οι αλλαγές ή οι βελτιώσεις σε κάποια άτομα συμβαίνουν πιο νωρίς και σε κάποια πιο αργά. Μπορούμε όμως να σας δώσουμε “το περίπου” για  να ρυθμίσετε τις προσδοκίες σας.  

Ευλυγισία: ~ 8 εβδομάδες 

Μυϊκή δύναμη: ~ 8 εβδομάδες *

Μυϊκή αντοχή: ~ 8 εβδομάδες * 

Καρδιοαναπνευστική αντοχή: ~ 12 εβδομάδες

Μείωση Ποσοστού σωματικού λίπους: ~ 12-16 εβδομάδες 

*Μερικά οφέλη της μυϊκής ενδυνάμωσης και της μυϊκής αντοχής θα είναι εμφανή πριν από τις 8 εβδομάδες εξαιτίας των  νευρομυϊκών προσαρμογών που συμβαίνουν πριν από την πραγματική ανάπτυξη των μυών.

Η εκγύμναση στα Curves, είναι μια ολοκληρωμένη εκγύμναση όλου του σώματος διάρκειας 30 λεπτών. Προσφέρει καρδιαγγειακή τόνωση και μυϊκή ενδυνάμωση  στις κυριότερες μυϊκές ομάδες του σώματος μας. Είναι μια καταπληκτική εκγύμναση για να αυξήσουμε την δύναμη και την αντοχή μας αλλά και για να κάψουμε θερμίδες. Η εκγύμναση στα Curves έχει αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματική, προστατεύει τους μυς, καίει σωματικό λίπος και αυξάνει τον μεταβολισμό. Σε κλινικές δοκιμές, γυναίκες που γυμνάστηκαν με λιγότερη ένταση έκαψαν 164-238 θερμίδες στην διάρκεια των 30 λεπτών και εκείνες που γυμνάστηκαν με μεγαλύτερη ένταση έκαψαν περισσότερες από 500 θερμίδες.

Το πρόγραμμα των Curves είναι μια ολοκληρωμένη εκγύμναση. Ολοκληρωμένη εκγύμναση σημαίνει ότι η εκγύμναση περιέχει και τα 5 απαραίτητα συστατικά τα οποία είναι η προθέρμανση, η μυϊκή ενδυνάμωση, η καρδιαγγειακή άσκηση, η αποθεραπεία και οι διατάσεις. Η διάρκεια του προγράμματος μας, οι οδηγίες των εκπαιδευτών μας όσο αφορά την ένταση με την οποία γυμνάζεστε ακόμη και η διάταξη του εξοπλισμού μας είναι σχεδιασμένα βάση ερευνών ώστε εσείς να έχετε μια ολοκληρωμένη εκγύμναση.

Το πρόγραμμα μας είναι πλήρες και δεν χρειάζεστε άλλες μορφές άσκησης, εντούτοις συστήνουμε σε όλα μας τα μέλη το υπόλοιπο της ημέρας τους να μην ζουν μια καθιστική ζωή και να ολοκληρώνουν τουλάχιστον 10,000 βήματα. Βγείτε μια βόλτα με την οικογένεια, αγνοήστε το ασανσέρ και ανεβείτε από τις σκάλες, παρκάρετε το αυτοκίνητο σας λίγο πιο μακρυά απο τον προορισμό σας.

Η άσκηση είναι τρόπος ζωής! Το σώμα του ανθρώπου ανάλογα με την διατροφή που ακολουθούσε σε τρεις φάσεις της ζωή του –  όταν είναι 0-3 μηνών (για αυτό και το μητρικό γάλα είναι σημαντικό), όταν είναι 6-8 ετών και στην εφηβεία – δημιουργεί λιποκύτταρα. Με όσα λιποκύτταρα έχετε δημιουργήσει σε αυτές τις τρεις φάσεις της ζωής σας με τόσα θα ζήσετε και το υπόλοιπο της ζωής σας. Όσο γυμνάζεστε τα λιποκύτταρα αυτά είναι άδεια και κατά συνέπεια εσείς λεπτές ενώ όταν σταματήσετε να γυμνάζεστε είναι γεμάτα! Μπορεί να έχετε πετύχει την απώλεια βάρους που επιθυμούσατε αλλά θα πρέπει και να την διατηρήσετε με σωστή διατροφή και φυσικά γυμναστική!

Η φιλοσοφία του τοπικού αδυνατίσματος είναι ένας μύθος. Τοπικό αδυνάτισμα λίγων πόντων είναι εύκολο να το δείτε αλλά αυτή την διαφορά που βλέπετε είναι γιατί καταφέρατε να αφαιρέσετε υγρά από εκείνο το σημείο, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο μεν αλλά και πολύ προσωρινό.  

Η αλήθεια είναι ότι το σώμα σας διατηρεί κάποιες λιπο-αποθήκες. Σε κάποιους σωματότυπους αυτές οι λιπο-αποθήκες βρίσκονται στους γοφούς και σε κάποιους άλλους στην περιοχή της κοιλιάς ή και κάπου αλλού. Όπως δεν μπορείτε να πείτε στο σώμα σας από που να περάσει ή και να αποθηκεύσει μία τροφή που καταναλώνετε, δεν μπορείτε επίσης να του πείτε από ποιά αποθήκη να πάρει λίπος για να κάνει καύση. Θα πρέπει να έχετε υπομονή. Όταν γυμνάζεστε με συνέπεια το σώμα σας θα κάψει λίπος από όπου το βρει πιο εύκολα, όταν όμως επιμείνετε να γυμνάζεστε και να ελέγχετε την διατροφή σας θα αναγκαστεί να “ανοίξει” τις αποθήκες του για να βρει το λίπος, που αποθήκευσε για ώρα ανάγκης, και να το κάψει. Η λύση είναι να εκτελείτε με συνέπεια το πρόγραμμα Curves σύμφωνα με τις συμβουλές του εκπαιδευτή σας και θα βλεπετε τα αναμφισβήτητα αποτελέσματα της προσπάθειας σας στην μηνιαία συνεδρία σας!

Θα έχετε λιγότερα αποτελέσματα απο ένα μέλος που ακολουθεί την φορά του κύκλου μας. 

Η διάταξη του εξοπλισμού μας, δεν είναι τυχαία, είναι το πρόγραμμα μας! Η αρχή της κάθε εκγύμνασης λέει ότι εάν γυμνάσεις μία μυϊκή ομάδα για Χ χρόνο πρέπει να την ξεκουράσεις για τον τριπλάσιο χρόνο για να μπορεί και πάλι να επωφεληθεί. Η διάταξη του εξοπλισμού μας κάνει ακριβώς αυτό. Έχουμε χωρίσει τα μηχανήματα μας σε 3 κατηγορίες. Μηχανήματα πάνω μέρους του σώματος, κάτω μέρους του σώματος και μηχανήματα κορμού. Όταν γυμνάζεστε σε μηχάνημα για το κάτω μέρος του σώματος για 30 δευτερόλεπτα, οι επόμενοι 3 σταθμοι (δηλαδή τα επόμενα 90 δευτερόλεπτα) είναι το στεπ επαναφοράς, μηχάνημα άνω μέρους του σώματος και ξανά στεπ επαναφοράς. Το ίδο μοτίβο συνεχίζεται για τα 24 λεπτά που βρίσκεστε στον κύκλο.

Όταν παραλείπετε το μηχάνημα για το άνω μέρος του σώματος και τρέχετε στο επόμενο μηχάνημα που στοχεύει στην περιφέρεια, δεν αφήνετε την μυϊκή ομάδα που μόλις γυμνάσατε να ξεκουραστεί αρκετά έτσι ωστε να επωφεληθεί και πάλι όταν έρθει η σειρά της. Με λίγα λόγια ένα μέλος που ολοκληρώνει σύμφωνα με το πρόγραμμα τον κύκλο θα δει περισσότερα αποτελέσματα από εσάς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του εκπαιδευτή σας και εμπιστευτείτε την γνώση και την εμπειρία μας!

Τα δικά μας 30 λεπτά δεν είναι απλά 30 λεπτά. Είναι ισοδύναμα με 1.5 ώρα σε ένα συμβατικό γυμναστήριο. Η διαφορά των Curves βρίσκεται στην υδραυλική αντίσταση που κάνει το πρόγραμμα διπλό. Σε μια ολοκληρωμένη εκγύμναση θα πρέπει να κάνετε προθέρμανση, μυϊκή ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή άσκηση, επαναφορά και διατάσεις. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Αερόβια άσκηση σημαίνει τη διατήρηση του καρδιακού σας παλμού για τουλάχιστον 20 λεπτά σε ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό σε ένα συμβατικό γυμναστήριο εκτελείται στον διάδρομο. Στα Curves η καρδιαγγειακή άσκηση εκτελείται στον κύκλο. Το κυκλικό μας πρόγραμμα αποτελείται από 24 λεπτά στον κύκλο και 6 λεπτά διατάσεις. Από τα 24 λεπτά αφιερώνουμε τα πρώτα 2 λεπτά στον κύκλο χωρίς ένταση στα μηχανήματα – αυτό είναι η προθέρμανση μας, και με τον ίδιο τρόπο εκτελούμε τα τελευταία 2 λεπτά του κύκλου – αυτό είναι η αποθεραπεία μας. Τα ενδιάμεσα 20 λεπτά του κύκλου τα οποία εκτελούμε στο 65-75% του καρδιακού μας παλμού – είναι ο διάδρομος και η μυϊκή μας ενδυνάμωση.

Όχι μόνο εξοικονομήσαμε τον χρόνο που συνήθως ξοδεύετε σε ένα διάδρομο (με προθέρμανση και αποθεραπεία τα οποία είναι τουλάχιστον 30 λεπτά), αλλά στα Curves χρειάζεστε τον μισό χρόνο για την μυϊκή ενδυνάμωση σας γιατί ο εξοπλισμός μας γυμνάζει με την απουσία της “έκκεντρης” κίνησης δύο μύες ταυτόχρονα! Με άλλα λόγια σε ένα συμβατικό γυμναστήριο θα χρειαστείτε π.χ. 12 επαναλήψεις για ασκήσεις στήθους και 12 για ασκήσεις πλάτης, ενώ στα Curves θα χρειαστείτε μόνο 30 δευτερόλεπτα για 12 επαναλήψεις στο σταθμό “στήθος/πλάτη”.

Για όλους αυτούς τους λόγους τα δικά μας 30 λεπτά ισοδυναμούν με 1.5 ώρα σε ένα συμβατικό γυμναστήριο…και αρκούν! Στο δωρεάν σας ραντεβού για αξιολόγηση φυσικής κατάστασης ζητήστε από τον εκπαιδευτή να σας δείξει το μηχάνημα “στήθος/πλάτη” και να σας εξηγήσει την διαφορά. 

Η εκγύμναση βασίζεται σε διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων γιατί αυτός είναι ο χρόνος που μπορεί μία μυϊκή ομάδα να δουλέψει πριν ξεκινήσει να εξαντλείται και να χρειαστεί να επανέλθει.

Μελέτες λένε ότι όταν κάνετε μια οποιαδήποτε δίαιτα, χωρίς γυμναστική, η απώλεια βάρους που θα έχετε προέρχεται το 33% από την μείωση της μυϊκής σας μάζας και το υπόλοιπο 67% απο λίπος και υγρά. Εάν όμως ξεκινήσετε δίαιτα και καρδιαγγειακή άσκηση (όπως περπάτημα) τότε η απώλεια μυϊκής μάζας είναι πάνω από 33%. Το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η μυϊκή ενδυνάμωση. Είναι σημαντικό όταν ξεκινήσετε μία δίαιτα να ξεκινήσετε και ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για να προστατέψετε την μυϊκή σας μάζα. Η μυϊκή σας μάζα είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό σας. Όσο πιο υψηλή μυϊκή μάζα έχετε τόσο πιο υψηλό μεταβολισμό έχετε. 

Αυτή την ερώτηση την ακούμε πιο συχνά από όσο θα θέλαμε. Δεν ξέρουμε πως ξεκίνησε αυτός ο μύθος! Το λίπος δεν “μεταμορφώνεται” σε μυϊκό ιστό με την γυμναστική. Η καρδιαγγειακή άσκηση καίει λίπος για ενέργεια, η γυμναστική αυξάνει τον όγκο του μυ και ο μυς καίει πιο πολλές θερμίδες από το λίπος. 

Πολλές γυναίκες ανησυχούν εάν η μυϊκή ενδυνάμωση αλλάξει τον σωματότυπο τους. Οι γυναίκες όμως δεν έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν μύες όπως οι άνδρες, επειδή έχουν διαφορετικό προφίλ ορμονών. Οι άνδρες έχουν περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία προάγει την ανάπτυξη των μυών ενώ στις γυναίκες το προφίλ των ορμονών τους επιτρέπει την τόνωση χωρίς τον όγκο.

Το ορμονικό αυτό προφίλ είναι και η αιτία που καθιστά  πιο δύσκολη την απώλεια βάρους σε μία γυναίκα σε σύκριση με έναν άντρα. Γι’ αυτό και μία σωστή σε μακροθρεπτικά συστατικά διατροφή, όπως το Curves Complete, είναι σημαντική για να φτάσετε τους στόχους σας.

Η εκγύμναση μυϊκής ενδυνάμωσης έχει πολλαπλά οφέλη! Για να αναφέρουμε κάποια από αυτά, η μυϊκή ενδυνάμωση βελτιώνει την αντοχή, κάνει τις δραστηριότητες ευκολότερες και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρθρώσεις, αυξάνει το μεταβολισμό, βελτιώνει τη σύσταση του σώματος, αυξάνει την οστική πυκνότητα και ας μην ξεχνάμε ότι ….το σώμα γίνεται εμφανώς πιο γραμμωμένο!

Οι διατάσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ολοκληρωμένης εκγύμνασης. Είναι σημαντικές γιατί βελτιώνουν την μυϊκή ελαστικότητα, την ευκινησία και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, την στάση του σώματος αλλά ακόμη και την κυκλοφορία του αίματος. 

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ερώτηση, θα έχετε λιγότερα αποτελέσματα από ένα μέλος που ακολουθεί την φορά του κύκλου μας. 

Η διάταξη του εξοπλισμού μας, δεν είναι τυχαία, είναι το πρόγραμμα μας! Η αρχή της κάθε εκγύμνασης λέει ότι εάν γυμνάσεις μία μυϊκή ομάδα για Χ χρόνο πρέπει να την ξεκουράσεις για τον τριπλάσιο χρόνο για να μπορεί και πάλι να επωφεληθεί. Η διάταξη του εξοπλισμού μας κάνει ακριβώς αυτό. Έχουμε χωρίσει τα μηχανήματα μας σε 3 κατηγορίες. Μηχανήματα πάνω μέρους του σώματος, κάτω μέρους του σώματος και μηχανήματα κορμού. Όταν γυμνάζεστε σε μηχάνημα για το κάτω μέρος του σώματος για 30 δευτερόλεπτα, οι επόμενοι 3 σταθμοι (δηλαδή τα επόμενα 90 δευτερόλεπτα) είναι το στεπ επαναφοράς, μηχάνημα άνω μέρους του σώματος και ξανά στεπ επαναφοράς. Το ίδο μοτίβο συνεχίζεται για τα 24 λεπτά που βρίσκεστε στον κύκλο.

Όταν παραλείπετε τα στεπ επαναφοράς, δεν αφήνετε την μυϊκή ομάδα που μόλις γυμνάσατε να ξεκουραστεί αρκετά έτσι ωστε να επωφεληθεί και πάλι όταν έρθει η σειρά της. Με λίγα λόγια ένα μέλος που ολοκληρώνει σύμφωνα με το πρόγραμμα τον κύκλο θα δει περισσότερα αποτελέσματα από εσάς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του εκπαιδευτή σας και εμπιστευτείτε την γνώση και την εμπειρία μας!

Το κλειδί για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής καρδιαγγειακής άσκησης είναι να κρατήσετε τον καρδιακό σας παλμό εντός της ζώνης που αντιπροσωπεύει την ηλικία και την φυσική σας κατάσταση για να κάψετε αποτελεσματικά θερμίδες. Ο πίνακας καρδιακού παλμού είναι μία ορατή κατευθυντήρια γραμμή για τον έλεγχο του καρδιακού παλμού κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης σας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι καίμε περισσότερη αναλογία λίπους/γλυκόζης στο επίπεδο 65-75% του καρδιακού μας παλμού γι’ αυτό και μέλη που στοχεύουν στην απώλεια βάρους πρέπει να γυμνάζονται σε εκείνη την ζώνη.

Ταυτόχρονα μέλη που ανήκουν σε ειδικούς πληθυσμούς  οφείλουν για την ασφάλεια τους να γυμνάζονται στο 50% ενώ μέλη που στοχεύουν σε σύσφιξη και τόνωση μπορούν να γυμνάζονται στο 85%. 

Η μέτρηση των καρδιακών παλμών είναι απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια σας όσο και για την  επίτευξη των στόχων σας. Ο εκπαιδευτής σας θα σας καθορίσει – με βάση την αρχική σας αξιολόγηση φυσικής κατάστασης – την ζώνη που πρέπει να στοχεύετε. Αυτή η ζώνη μπορεί και να προσαρμοστεί εάν στην μηνιαία σας συνεδρία καθοδήγησης ο εκπαιδευτή σας το θεωρήσει απαραίτητο.

Στα Curves ειδικευόμαστε και πιστεύουμε στην μυϊκή ενδυνάμωση. Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι ο κρίκος που πάντα έλειπε από την εκγύμναση των γυναικών και είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας. Πολλά συμβατικά γυμναστήρια προσφέρουν αίθουσες με βάρη και αίθουσες με ομαδικά, δεν τους απασχολεί τι επιλέγετε να κάνετε, με αποτέλεσμα ενώ σπαταλάτε πολύ χρόνο εκεί τα αποτελέσματα σας δεν είναι αυτά που αναμένατε. Στα Curves κυνηγάμε τους στόχους σας και μπορούμε να τους πετύχουμε μόνο μέσα από την μυϊκή ενδυνάμωση. Τα ομαδικά μας προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να προσθέσουν απλά ποικιλία στο κυκλικό πρόγραμμα των Curves. Δεν έχουν δημιουργηθεί για να αντικαταστήσουν το πρόγραμμα της μυϊκής σας ενδυνάμωσης.  Απολαύστε τα ομαδικά σας σε συνδυασμό με το κυκλικό μας πρόγραμμα για να μην απομακρύνεστε απο τους στόχους σας για χάρη της ποικιλίας. 

η διατροφή curves complete

Το κλειδί για την κατανόηση της απώλειας βάρους σε αρχικό επίπεδο, είναι η κατανόηση της θερμιδικής αρχής. Είναι το πιο βασικό επίπεδο της απώλειας βάρους – οι θερμίδες που παίρνουμε σε σχέση με τις θερμίδες που καίμε. Η βασική αρχή είναι : αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίγονται, θα βάλετε βάρος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στους περισσότερους ενήλικες σήμερα. Γυμνάζονται αλλά δεν τρώνε σωστά με αποτέλεσμα να μην βλέπουν απώλεια βάρους ή ακόμη να βλέπουν αύξηση του βάρους. Το αντίθετο όμως ισχύει επίσης : αν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε, θα χάσετε βάρος. Έτσι λειτουργεί κάθε διατροφή σε βασικό επίπεδο. Καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ότι καίτε και έτσι χάνετε βάρος. Τώρα βέβαια, ο μεταβολισμός σας τελικά θα επιβραδύνει και θα κολλήσει, ειδικά αν κάνετε δίαιτα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ερώτηση είναι, τι διατροφή πρέπει να κάνετε….

Όλες οι θερμίδες δεν είναι οι ίδιες. Η διατροφή για μια μόνιμη απώλεια βάρους πρέπει να είναι σχεδιασμένη σωστά, ειδικά όταν εκτελείτε ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης. Το κάθε γεύμα πρέπει να έχει όλα τα απαιραίτητα θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, γαλακτοκομικά κλπ) και να είναι στην σωστή ποσότητα. Αν δεν είναι σχεδιασμένη σωστά, σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα αλλά θα είναι προσωρινά και στην καλύτερη περίπτωση απλά θα πάρετε πίσω το βάρος που χάσατε (το γιο-γιο effect). Είναι μία πολύπλοκη διαδικασία! Η διατροφή Curves Complete έχει σχεδιαστεί απο την διατροφολόγο μας, πτυχιούχο του Hopkins University, και οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι να σας βοηθούν να παραμείνετε πιστές στο πρόγραμμα σας από το Cleveland Clinic. Η διατροφή Curves Complete σας δίνει άπειρες επιλογές με έτοιμες συνταγές που περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπικά συστατικά και πολλές εναλλακτικές λύσεις βασισμένες στις δικές σας γευστικές συνήθειες. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν έχετε συμπεριλάβει αυτά που πρέπει ούτε να μετράτε καθετί. Με την διατροφή Curves Complete θα είστε σίγουρες ότι τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά! 

Σαν Curves αρνούμαστε να εντάξουμε ένα κορίτσι κάτω των 18 ετών στην διατροφή Curves Complete, έστω και εάν είναι παχύσαρκο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι δίαιτες σε μία τρυφερή ηλικία μπορεί να οδηγήσουν σε διατροφικές διαταραχές ή και κατάθλιψη. Τα κορίτσια στην εφηβεία δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο του σώματος τους, λόγο των ορμονών ανάπτυξης, και ενώ προσπαθούν δεν βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και απογοητεύονται. Στα Curves θέλουμε τα παιδιά να γυμνάζονται και να μάθουν να κάνουν υγιεινές επιλογές και με τον χρόνο το σώμα τους θα τους ανταμείψει. 

Προτείνουμε να εγγραφείτε εσείς στο Curves Complete, το οποίο είναι μία υγιεινή μεσογειακή διατροφή με προϊόντα ολικής, ισορροπημένους υδατάνθρακες και υγιεινές επιλογές και να ζητήσετε από την κόρη σας να σας βοηθήσει με τα γεύματα. Μην περιορίσετε το παιδί στις μερίδες της δίαιτας γιατί το παιδί έχει άλλες ανάγκες. Τρώγοντας όμως υγιεινά οι γευστικές της συνήθειες θα αλλάξουν, θα έχει λιγότερες λιγούρες και θα μάθει να κάνει καλύτερες επιλογές.   

Ας δούμε πρώτα πως κατανέμονται οι θερμίδες μέσα στην μέρα. Το 65 % των θερμίδων καταναλώνονται στον Βασικό σας Μεταβολισμό (θερμίδες που καίγονται για τις βασικές λειτουργίες που κάνει το σώμα μας καθημερινά για να παραμείνουμε ζωντανοί, π.χ. η λειτουργία των νεφρών, της αναπνοής κλπ), το 25% στην καθημερινή φυσική μας δραστηριότητα (άσκηση) και 10 % στην θερμική επίδραση της τροφής (θερμίδες που καίγονται από την κατανάλωση φαγητού). 

Όπως βλέπετε στα 2/3 της δαπάνης δεν έχουμε έλεγχο αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να επηρεάσουμε. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον βασικό μας μεταβολισμό είναι, μεταξύ άλλων, η ηλικία, το ύψος, η ανάπτυξη, οι ορμόνες – δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτά – αλλά υπάρχουν και οι παράγοντες που έχουμε λίγο έλεγχο όπως το στρες, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η καφεΐνη, η νηστεία και η σύνθεση του σώματος. Διορθώνοντας τους λίγους παράγοντες που έχουμε έλεγχο στον βασικό μας μεταβολισμό βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ενδεχόμενης ημερήσιας καύσης θερμίδων είναι αυτό της φυσικής δραστηριότητας! Γι’ αυτό και τα Curves προσφέρουν την διατροφή Curves Complete μόνο στα μέλη τους – γιατί εάν θέλετε να χάσετε βάρος μια σωστή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει μόνο εάν συνοδεύεται από το σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης (για περισσότερα διαβάστε την απάντηση στο ερώτημα “Άκουσα ότι πρώτα πρέπει να κάνω δίαιτα, να χάσω βάρος και μετά να αρχίσω γυμναστική, αληθεύει”)

 

Το Curves Complete διαθέτει εκατοντάδες έτοιμες συνταγές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σας μαθαίνει πως να τις προσαρμόζετε – μέσω των ισοδύναμων – στις δικές σας γευστικές συνήθειες ή στις δικές σας ιδαίτερες ανάγκες όπως είναι και η περίοδος νηστείας. 

Με τα ισοδύναμα του Curves Complete θα μπορείτε να αλλάξετε μια ζωϊκή πρωτεΐνη (π.χ. κοτόπουλο) με μια πιο κατάλληλη για εσάς επιλογή (π.χ. τοφού ή φασόλια) χωρίς να επηρεάσετε την θερμιδική αξία του γεύματος σας!

Οι εκπαιδευτές μας θα σας δείξουν πως να χρησιμοποιείτε τα ισοδύναμα τόσο για να είστε σε θέση να δημιουργήσετε άπειρα δικά σας γεύματα όσο και για να ξέρετε τι να επιλέξετε να φάτε όταν θα βρεθείτε σε ένα event!

Άτομα που έκαναν τέτοιες επεμβάσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε ποιες δίαιτες εντάσσονται και να συμβουλεύονται πρώτα τον θεράποντα ιατρό τους. 

Σίγουρα εάν δεν έχει περάσει ένα έτος από την επέμβαση, δεν συνιστούμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα μας. Θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί από τον ιατρό τους μετά την επέμβαση και να προσθέσουν την εκγύμναση Curves στην ζωή τους η οποία θα αυξήσει σημαντικά τα αποτελέσματα τους.

Αν έχει περάσει ένα έτος από την επέμβαση τους, δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες όπως το Curves Complete είναι ιδανικές. Η ικανότητα όμως του στομαχιού τους να λαμβάνουν τόσες πολλές θερμίδες ίσως να μην είναι αρκετή και μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στην Φάση 1 για το σύνολο των 90 ημερών, όμως ο ιατρός τους είναι το ιδανικό άτομο για να ορίσει το σωστό επίπεδο των θερμίδων που πρέπει να καταναλώνουν.

Άτομα με διαβήτη τύπου II τείνουν να χάνουν βάρος με την μέθοδο χαμηλών υδατανθράκων όπως είναι το Curves Complete. Επειδή όμως η φαρμακευτική αγωγή που ήδη λαμβάνουν είναι ρυθμισμένη με ένα συγκεκριμένο επίπεδο λήψης υδατανθράκων συνιστάται, εφόσον ξεκινήσουν το πρόγραμμα μας,  να είναι σε επαφή με τον ιατρό τους για να προσαρμόζει την αγωγή τους, γιατί η εκγύμναση Curves μαζί με την διατροφή Curves Complete θα τους βοηθήσει να αποκαταστήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Τα γεύματα στο Curves Complete είναι υγιεινά και κατάλληλα για όλη την οικογένεια! Απλά εσείς θα τρώτε την ποσότητα που πρέπει και η υπόλοιπη οικογένεια θα τρώει όσο θέλει.

Οι συνταγές στο Curves Complete είναι δημιουργημένες με υλικά ολικής αλέσεως, επιλογές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και πολλά λαχανικά! Τα παιδιά φυσικά χρειάζονται περισσότερους υδατάνθρακες από εσάς που βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας, γι’ αυτό, φροντίστε στο τραπέζι να έχετε γι’ αυτά τα κατάλληλα συνοδευτικά π.χ. ψωμί ολικής άλεσης. 

Φυσικά και μπορεί και πολλά μέλη μας κάνουν το Curves Complete με τον σύζυγο τους.

Οι άντρες όμως έχουν διαφορετικές ανάγκες πρόσληψης θερμίδων από τις γυναίκες γι’ αυτό όταν εγγραφείτε στο πρόγραμμα μας ρωτήστε τον εκπαιδευτή μας πως μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του γεύματος (μερίδα) για τον σύζυγο σας.

Απλά μην απογοητευτείτε όταν δείτε ότι ο σύζυγος σας έχει μεγαλύτερη απώλεια βάρους από εσάς. Οι άντρες διαθέτουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και συνεπώς καίνε περισσότερες θερμίδες!

Παράρτημα και συνδρομές

Το κάθε παράρτημα διατηρεί τις δικές του ώρες λειτουργίας και είναι βασισμένο στις ανάγκες τις κοινότητας της οποίας λειτουργεί. Καλέστε απευθείας το παράρτημα που σας ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες.

Όλα τα παραρτήματα κλείνουν στο μέσο της ημέρας (σπαστό ωράριο) για διάφορους λόγους. Κάποιοι από τους λόγους είναι, καθαριότητα και εξαερισμός του χώρου, χρόνος για διοικητικές εργασίες όπως επικοινωνία με μέλη που δεν έρχονται όσο συχνά θα έπρεπε για να πετύχουν τους στόχους τους, έλεγχος των αποτελεσμάτων μέτρησης των ενεργών μελών για την οργάνωση ατομικής συνεδρίας κ.α.

Ο νόμος στην φύλαξη παιδιών απαιτεί  1 παιδαγωγό ανά 10 παδιά. Αυτό στα παραρτήματα μας δεν είναι εφικτό γι’ αυτό και δεν διαθέτουμε μια τέτοια υπηρεσία. Πιστεύουμε επίσης πως είναι προς το συμφέρον των μελών, να προσφέρουμε σε μητέρες και μη, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν καθαρά στην εκγύμναση τους, και να αποσπούνται όσο το δυνατόν λιγότερο.

Σίγουρα μετά την πρώτη σας επικοινωνία με το παράρτημα της επιλογής σας θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για την δωρεάν αξιολόγηση φυσικής κατάστασης έτσι ώστε ο εκπαιδευτής να είναι ελεύθερος να καθίσει αποκλειστικά μαζί σας και να συζητήσετε τους στόχους σας και να αξιολογήσει το επίπεδο που βρίσκεστε. 

Εάν αποφασίσετε να ενταχθείτε στην κοινότητα Curves, ο εκπαιδευτής θα σας ζητήσει να κλείσετε ακόμη ένα ραντεβού για την πρώτη σας εκγύμναση για να είναι και πάλι αποκλειστικά αφοσιωμένος σε εσάς και να σας δείξει την ορθή στάση σώματος και την ορθή χρήση στον εξοπλισμό. Μετά από αυτά τα δύο ραντεβού είστε ελεύθερη να έρχεστε για την εκγύμναση σας ότι ώρα σας βολεύει (εντός ώρων λειτουργίας του παραρτήματος) με την σιγουριά ότι ο εκπαιδευτής σας θα είναι πάντα στον κύκλο για να σας διορθώνει και να σας βοηθάει. Μέχρι να ολοκληρώσετε τις πρώτες 5 εκγυμνάσεις σας ο εκπαιδευτής είναι πιο κοντά σας για να νοιώσετε άνετα με το νέο σας περιβάλλον και να προσαρμοστείτε στην εκγύμναση μας. 

Μετά τις πρώτες 15 ημέρες ως μέλος μας, εφόσον έχετε ήδη πάρει μια γεύση της εκγύμνασης μας, ο εκπαιδευτής σας θα σας ζητήσει να συζητήσετε για να αξιολογήσει κατά πόσο έχετε κατανοήσει το διπλό θετικό μας πρόγραμμα και εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια. 

Φυσικά ατομικές συναντήσεις θα έχετε επίσης στην μηνιαία μέτρηση για την αξιολόγηση της πρόοδου σας – ένα αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας μας – όπου μπορεί να χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα σας.

Πολλές φιλοξενούμενες έρχονται στον χώρο μας αποφασισμένες να μπουν στην κοινότητα μας και δεν βλέπουν την αναγκαιότητα της “αξιολόγησης φυσικής κατάστασης”. 

Η φιλοσοφία των Curves βασίζεται στην ιδιαιτερότητα που έχει το κάθε μέλος. Αυτές τις ιδιαιτερότητες πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτές μας για να μπορούν να σας προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ο εκπαιδευτής σας δεν θα μπορεί να σας εξυπηρετήσει σωστά εάν δεν γνωρίζει τους λόγους που σας ώθησαν να γίνετε μέλος, τί είναι αυτό που σας κινητοποιεί και τι είναι αυτό που σας απομακρύνει από τους στόχους σας, τι δοκιμάσατε στο παρελθόν και γιατί αποτύχατε, ποιες είναι οι προσδοκίες σας και εάν είναι εφικτές.

Οι εκπαιδευτές μας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν και η αξιολόγηση φυσικής κατάστασης είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουν για να γίνουν οι συνοδοιπόροι σας στο νέο σας ταξίδι!

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια μέλη είναι διστακτικά στην μηνιαία τους αξιολόγηση για διάφορους λόγους. Κατανοούμε απόλυτα ότι το σημείο που σήμερα βρίσκεστε ίσως να μην είναι το ιδανικό σας και δεν θέλετε να βλέπετε τα αποτελέσματα της μέτρησης σας αλλά στα Curves ζυγίζουμε και μετράμε!!!!! Η αρχική μας αξιολόγηση φυσικής κατάστασης καθώς και οι μηνιαίες μας αξιολόγησεις είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να βλέπουμε εάν είστε στον σωστό δρόμο. Τα Curves είναι ίσως και το μόνο γυμναστήριο που όταν θέλετε να χάσετε βάρος θα δείξουν με ακρίβεια όχι μόνο τον στόχο σας σε κιλά αλλά και σε πόντους για κάθε συγκεκριμένο σημείο του σώματος σας. 

Η διαφορά των Curves βρίσκεται στην μυϊκή ενδυνάμωση. Στα Curves χτίζουμε μυϊκή μάζα και καίμε λίπος. Οι μύες είναι πιο βαριοί από το λίπος και θα δείτε τα αποτελέσματα όταν μετράμε με τους πόντους και όχι με τα κιλά. Το σώμα σας συνεχώς αλλάζει στα Curves, και αυτή την αλλαγή την παρακολουθούμε στενά για να μπορούμε να προσαρμόζουμε την εκγύμναση σας ή ακόμη και τις επιλογές σας στην διατροφή. Στα Curves λοιπόν “Ζυγίζουμε και μετράμε” κάθε μήνα! Βοηθήστε μας λοιπόν για να μπορούμε και εμείς με την σειρά μας να βοηθήσουμε εσάς!

Διαφωνούμε με το σκεπτικό της χρέωσης των μελών απλά γιατί έγιναν μέλη, γι’ αυτό και δεν έχουμε τέλη εγγραφής. 

Στα Curves έχουμε τέλη υπηρεσίας. Υπηρετούμε τα μέλη μας για την χρέωση αυτή η οποία αφορά όλες τις μηνιαίες συνεδρίες αξιολόγησης προόδου, τις μετρήσεις, τις λιπομετρήσεις και τον χρόνο που ο εκπαιδευτής μας αφιερώνει αποκλειστικά σε εσάς για να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια και επιτυχία στον στόχο σας. 

Ο κύκλος των Curves λειτουργεί πάντα υπό την επίβλεψη των προπονητών σας. Σκοπός τους είναι να σας διορθώνουν, να σας ενθαρρύνουν και να σας επιβραβεύουν. 

Πολλά μέλη μας ζητούν να έρθουν με τις κόρες τους στα Curves, γι’ αυτό και έχουμε δημιουργήσει μια ειδική εκπτωτική συνδρομή για ανήλικα κορίτσια τα οποία τα συνοδεύει ένας συγγενής (μαμά, θεία, γιαγιά). Στα ανήλικα κορίτσια δεν χρεώνουμε τέλη υπηρεσίας γιατί δεν συμφωνούμε (παρόλο που πολλές μητέρες μας το ζητούν) στην ζύγιση/μέτρηση κατά την διάρκεια της εφηβείας. Όπως έχουμε αναφέρει και στην ερώτηση “Μπορώ να γράψω και την ανήλικη κόρη μου στην διατροφή Curves Complete” παιδιά που διανύουν την εφηβεία δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο του σώματος τους λόγο των ορμονών ανάπτυξης και ενώ προσπαθούν δεν βλέπουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα και απογοητεύονται κάτι που μπορεί να προκαλέσει διατροφικές διαταραχές ή και κατάθλιψη.

Όλες οι ιδιότητες μέλους μπορούν να μεταφερθούν σε ένα άλλο παράρτημα Curves που λειτουργεί σε άλλη περιοχή. Δεν αναμειγνύουμε το μέλος μας σε αυτή την διαδικασία, την αναλαμβάνουν εξολοκλήρου οι ιδιοκτήτες των παραρτημάτων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε από το κατάστημα που ανήκετε, μεταφορά στο παράρτημα τις επιλογής σας και οι ιδιοκτήτες θα ανταλλάξουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όποιο χρηματικό ποσό αναλογεί στην μεταφορά σας. Το παράρτημα που ανήκετε θα σας δώσει ένα έντυπο να παρουσιάσετε στο νέο παράρτημα και θα συνεχίσετε τις εκγυμνάσεις σας εκεί. Είναι τόσο απλό!

Στα Curves θα βρείτε το πλατινένιο μας πακέτο το οποίο συμπεριλαμβάνει ταξιδιωτικό δικαίωμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε απο το κατάστημα που ανήκετε, ταξιδιωτικό έντυπο συγκεκριμένης διάρκειας για το παράρτημα τις επιλογής σας και το προσωπικό μας θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Το παράρτημα που ανήκετε θα σας δώσει ένα έντυπο να παρουσιάσετε στο παράρτημα που θα είστε επισκέπτης και θα συνεχίσετε τις εκγυμνάσεις σας εκεί. Όταν επιστρέψετε από το ταξίδι σας και εάν θέλετε οι εκγυμνάσεις που κάνατε στο ταξίδι σας να φαίνονται και στο αρχείο του παραρτήματος που ανήκετε… απλά ζητήστε από το προσωπικό μας να ενημερώσει το λογισμικό του. Είναι τόσο απλό!

Στα Curves περηφανευόμαστε για την οργάνωση μας. Τα κεντρικά μας γραφεία παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ανταλλάσουν πληροφορίες με τα κεντρικά γραφεία και των 85 χωρών που λειτουργούν Curves. Πριν ακόμη την επανέναρξη της λειτουργίας μας στις 16 Ιουνίου, τα Curves, όρισαν πρωτόκολλο ασφαλείας στο οποίο  περιλαμβάνονται μέτρα πέρα από αυτά που έθεσαν οι τοπικές αρχές. Τα παραρτήματα μας έχουν ήδη ελεγχθεί από τις αρχές οι οποίες έδωσαν συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες μας για την οργάνωση που είδαν! Στα Curves είστε ασφαλείς και τα μέλη μας παίρνουν σοβαρά την ατομική τους ευθύνη.

questions, answers, question mark
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΑΣ