Υγεία

υγεία

Επιστημονικές Μελέτες αποδεικνύουν πως η σωματική δραστηριότητα 3 φορές την εβδομάδα, όπως αυτή που προσφέρουμε στα Curves, επιτυγχάνει καλύτερη Ψυχική Υγεία, Πρόληψη αλλά και Αντιμετώπιση Νοσημάτων.

Γι’ αυτό στα Curves δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σου σωματικά και ψυχικά. Σε βοηθάμε να ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου την άσκηση, αλλάζοντας διάθεση, προλαμβάνοντας παθήσεις και αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας που σε ταλαιπωρούν. 

Στα Curves προσθέτεις χρόνια στην ζωή σου και ζωή στα χρόνια σου! Δες λοιπόν τι μπορούν να κάνουν για σένα απο την πρώτη κιόλας μέρα άσκησης. 

vintage, flower, room

Ψυχική Υγεία & Ευεξία

Η άσκηση στα Curves είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στον ίδιο μας τον εαυτό. Κι αυτό είναι μόλις ένα από τα θετικά αποτελέσματα της γυμναστικής!

 

cream, skin cream, glass

πρόληψη ασθενειών

Η άσκηση στα Curves έχει θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη ασθενειών όπως την οστεοπόρωση, τον διαβήτη τύπου ΙΙ, την αρτηριακή υπέρταση και άλλες ασθένειες. 

 

stethoscope, doctor, medical

Αντιμετώπιση ασθενειών

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης όπως το Curves μαζί με μία υγιεινή διατροφή θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το βάρος σου, να μειώσεις την φθορά των αρθρώσεων και να αυξήσεις την καλή χοληστερόλη μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

beautiful, young, girl

curves life

Μικρές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στον δρόμο για την υγεία.

doctor, team, medicine

ιατρικές απόψεις

Η γυμναστική με μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα. Η ομαλή ροή στην κίνηση και η απουσία «κλασικών» βαρών μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού, ενώ η αλλαγή της αντίστασης ανάλογα με το ρυθμό της άσκησης εξασφαλίζει τη δυνατότητα εκγύμνασης για όλα τα επίπεδα. Παράλληλα η παρουσία αντίστασης και στις δυο κατευθύνσεις, γυμνάζει ταυτόχρονα περισσότερες από μια μυϊκές ομάδες. Τα γυμναστήρια Curves διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία σε μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης, τα οποία χρησιμοποιούμενα στη μορφή της κυκλικής άσκησης, προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μόλις 30 λεπτά άσκησης, για ενδυνάμωση, σύσφιξη, απώλεια βάρους και καρδιοαναπνευστική βελτίωση.

Η άσκηση σε κάθε ηλικία, αλλά ιδίως στην εφηβεία, αποκτά χαρακτήρα ζωτικό για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο οργανισμό της έφηβης γυναίκας.

Σ΄ έναν “γενναίο νέο κόσμο” που διαμορφώνεται γύρω μας, η νεαρή έφηβη βρίσκει τον εαυτό της κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καρφωμένο σε μια καρέκλα ή μπροστά σε μια οθόνη.

Η άσκηση είναι γνωστό ότι βελτιώνει το καρδιαγγειακό μας σύστημα, τονώνει την αυτοπεποίθηση των εφήβων, τους βοηθά να υπερνικήσουν το αίσθημα κόπωσης (συχνά και ψυχικής) του διαβάσματος και των εξετάσεων.Να αλλάξουν την καθιστική τους ρουτίνα αλλά και να έρθουν σε καλύτερη επαφή με το σώμα τους.

Τα Curves μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι προσφέρουν τρία σαφή και διακριτά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, στους χώρους τους γυμνάζονται αποκλειστικά γυναίκες. Αυτό βοηθά την έφηβη που ενδεχομένως αρχικά δεν αισθάνεται άνετα με το σώμα της και την προστατεύει από τα άβολα για εκείνη βλέμματα των ανδρών διαφόρων ηλικιών που συναντούμε στα συμβατικά γυμναστήρια. Αυτό της επιτρέπει να είναι καλύτερα συγκεντρωμένη στην εκγύμναση της και παρέχει ψυχική ηρεμία σε εκείνη, καθώς και στους γονείς της.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι τα όργανα των Curves χρησιμοποιούν υδραυλική αντίσταση. Αυτό σημαίνει ότι το νέο κορίτσι γυμνάζεται χρησιμοποιώντας ως αντίσταση το ίδιο της το βάρος. Η μη χρήση επιπρόσθετων βαρών προφυλλάσει τον αναπτυσσόμενο σκελετό της έφηβης κοπέλας από καταπόνηση και ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Το τρίτο πλεονέκτημα είναι ότι το νεαρό κορίτσι εισέρχεται τελικά σ΄ ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου η άσκηση είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός. Το νέο κορίτσι κοινωνικοποιείται μαζί με άλλα κορίτσια και νεαρές γυναίκες με τους ίδιους στόχους σ’ ένα πλαίσιο όπου η μία καταλαβαίνει και υποστηρίζει την άλλη.

Πολλές φορές νιώθουμε ότι απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να κουβαλώ τα ψώνια, να πάρω αγκαλιά το παιδί, να ανέβω τις σκάλες φαντάζουν δύσκολες. Η αιτία είναι η καθιστική ζωή! Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι μέτριας προς έντονης φυσική δραστηριότητα θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας όλων. Πρόσφατη ανακοίνωση του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Αθλητιατρικής  αναφέρεται στα δεδομένα που σχετίζουν την παρατεταμένη καθιστική ζωή με προβλήματα υγείας όπως ο Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά προβλήματα και πρόωρη θνητότητα. Οι νέες συστάσεις προτείνουν ότι για βελτίωση της υγείας του ένας ενήλικας χρειάζεται αθροιστικά τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης ή 75 με 150 λεπτά έντονης έντασης αεροβική άσκηση.

Τα καλύτερα σχήματα φυσικής δραστηριότητας είναι αυτά που οι άνθρωποι μπορούν και θα συνεχίσουν να κάνουν στη διάρκεια του χρόνου. Τα Curves είναι ένα από  αυτά τα σχήματα και μπορούν να εξασφαλίσουν αεροβική άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση σε μόλις 30 λεπτά.

Πως δουλεύουν; Τριάντα λεπτά κυκλικής γυμναστικής διαμοιρασμένα σε  μηχανήματα με υδραυλικές αντιστάσεις και καρδιαγγειακές ασκήσεις (ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό παλμό και τον αριθμό των αναπνοών). Ο εξοπλισμός των Curves λειτουργεί με την υδραυλική αντίσταση. Έτσι όσο πιο δυνατά και γρήγορα πιέζει κάποιος το μηχάνημα τόσο μεγαλύτερη αντίσταση προσφέρει το μηχάνημα. Επίσης, τα μηχανήματα αυτά γυμνάζουν διαφορετικές ομάδες μυών κατά την καμπτική και εκτατική φάση της άσκησης. Για παράδειγμα όταν κάμπτεις τον δικέφαλο μυ στο μηχάνημα νιώθεις την αντίσταση στο δικέφαλο, ενώ κατά την έκταση του νιώθεις αντίσταση στον τρικέφαλο. Σε κάθε άσκηση γυμνάζεις 2 διαφορετικές ομάδες μυών, με αποτέλεσμα να εξοικονομείς χρόνο. Τα Curves σωστά προτείνουν τουλάχιστον 3 προπονήσεις την εβδομάδα και ιδανικά να συνδυάζεται με άλλες αεροβικές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, μέσα στην εβδομάδα. Με τον υδραυλικό εξοπλισμό των Curves η αθλούμενη επιτυγχάνει τα οφέλη της μυϊκής ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με ασφαλή κίνηση που προσφέρει επαρκή εκγύμναση και ταυτόχρονη προστασία των αρθρώσεων. Και όλα αυτά σε 30 λεπτά.

Όπως προαναφέρθηκε ιδανική είναι η γυμναστική που μπορεί να κάνει και να συνεχίσει να κάνει κάποιος. Τα στενά χρονικά περιθώρια του σύγχρονου τρόπου ζωής , αλλά και η αποτελεσματικότητα των Curves τα καθιστά  μια πολύ καλή επιλογή.

Ασθενής μου με μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση, μετά από ατύχημα, υπέφερε και από μετατραυματική αρθρίτιδα. Μετά από έξι μήνες άσκηση στα Curves είχε θεαματική βελτίωση των προβλημάτων της ! Ξεκίνησα και εγώ το πρόγραμμα Curves δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο , δεδομένου ότι η μέχρι τότε εμπειρία μου σε διαφορά γυμναστήρια ,δεν κράτησε μεγαλύτερο διάστημα! Αυτο που μου άρεσε ιδιαίτερα στα Curves ,είναι η γρήγορη εναλλαγή ασκήσεων και οι ευεργετικές διατάσεις όλα μεσα σε 30 λεπτά, σε ένα χώρο ευχάριστο ,φιλικό και ζεστό ! Εκτός από την ευεξία που μου προσφέρει το πρόγραμμα και την βελτίωση του βασικού μεταβολισμού, απαλλάχτηκα από τις συχνές υποτροπές οσφυοϊσχιαλγίας που με ταλαιπωρούσαν!

Η άσκηση ήταν πάντοτε ένα μέσο βελτίωσης της υγείας και της ευεξίας του ατόμου.
Τα οφέλη της έχουν αποδειχθεί για την  σωματική υγεία παιδιών και ενηλίκων στην ανάπτυξη και την υγεία μυών και οστών, στην αυξημένη δύναμη και αντοχή, στην ενίσχυση της αγγειογένεσης και νευρογένεσης, στην μείωση του κίνδυνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος κ.ά), στην ρύθμιση του  μεταβολισμού και του σωματικού βάρους. Επιπλέον έχει θετική δράση στην ψυχική ευεξία των ατόμων με μειωμένο άγχος και κατάθλιψη, υψηλότερα επίπεδα υποκειμενικής και ψυχολογικής ευεξίας, βελτιωμένη διάθεση και αυτοεκτίμηση. Η σωματική άσκηση επηρεάζει τις γνωστικές, συναισθηματικές, μαθησιακές και νευροφυσιολογικές λειτουργίες, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, καθιστώντας έτσι απαραίτητη αυτήν τη μη επεμβατική, μη φαρμακολογική παρέμβαση να αποτελεί μέρος των  προγραμμάτων υγείας των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων.

‘Έτσι, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους των ατόμων που ασχολούνται με τον αθλητισμό για την αύξηση της απόδοσης, την διατήρηση καλής κατάστασης της υγείας και την καλή ποιότητα ζωής. Η επίτευξη αυτού του στόχου επιτελείται με κατάλληλα μέσα, μεθόδους και μορφές προπόνησης. Μία τέτοια μορφή προπόνησης είναι τα Curves® και παρακάτω αναλύονται πώς λειτουργεί και ποια τα οφέλη της.

Οι αθλούμενοι για να αποκτήσουν τα επιθυμητά αλλά και τα μέγιστα αποτελέσματα στο λιγότερο δυνατό χρόνο με ταυτόχρονη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και αθλητικής απόδοσης εφαρμόζουν προγράμματα κυκλικής προπόνησης .Τα προγράμματα των ασκήσεων περιλαμβάνουν γενικές και ειδικές ασκήσεις με επιβάρυνση διαφορετικής μυϊκής ομάδας με συνεχείς αλλαγές. Η εφαρμογή των ασκήσεων της κυκλικής προπόνησης , στοχεύει σε άσκηση των βασικών μυϊκών ομάδων εναλλάξ, επηρεάζοντας έτσι θετικά το καρδιαγγειακό  και το αναπνευστικό σύστημα, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό. Επιπλέον κατά την άσκηση στη κυκλική προπόνηση βελτιώνεται η αντοχή και η δύναμη άρα και η απόδοση και η ετοιμότητα. Η επιβάρυνση των βασικών μυϊκών ομάδων αλλάζει έτσι από σταθμό σε σταθμό. Όσο επιβαρύνεται μια βασική μυϊκή ομάδα, μπορούν οι άλλες να αναλάβουν ενεργητικά. Η ίδια όμως μυϊκή ομάδα μπορεί να επιβαρυνθεί από 2-3 διαφορετικές συνεχόμενες ασκήσεις.  Επιπλέον, στα Curves® αντί να υπάρχει μία μόνο παραδοσιακή μορφή αερόβιας άσκησης, εκτελούνται αμφίδρομες ασκήσεις αντίστασης-προπόνησης (σε κυκλική προπόνηση) για 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα .

Η κυκλική προπόνηση πλεονεκτεί έναντι άλλων μορφών προπόνησης, τόσο γιατί μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, όσο και για τις δυνατότητες που προσφέρει για:

 • την ορθολογική αξιοποίηση του χρόνου και του χώρου άσκησης
 • την ταυτόχρονη άσκηση πολλών ατόμων
 • τη χρησιμοποίηση απλών ασκήσεων με ή χωρίς ειδικά όργανα
 • την ταυτόχρονη βελτίωση πολλών ιδιοτήτων της φυσικής κατάστασης (αντοχή, δύναμη)

Ειδικότερα μελέτες έχουν δείξει ότι η άθληση στα Curves® σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή ,οδήγησε σε (σε χρονικό διάστημα 10- 14 εβδομάδες):

 • σημαντική μείωση στην περιφέρεια μέσης
 • σημαντική απώλεια σωματικού βάρους και διατήρηση σταθερού βάρους
 • σημαντική απώλεια σπλαχνικού λίπους
 • αύξηση στις ενεργειακές δαπάνες σε ανάπαυση/νηστεία
 • μείωση αρτηριακής πίεσης, μείωση σφίξεων
 • μείωση επιπέδων χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και γλυκόζης στο αίμα
 • βελτίωση στην ποιότητα ζωής
 • βελτίωση της αίσθησης της εικόνας σώματος

Να σημειωθεί ότι η απώλεια βάρους ήταν κυρίως απώλεια λίπους και ότι γενικά υπήρχαν βελτιωμένοι δείκτες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, βελτιωμένοι δείκτες σύνθεσης σώματος και βελτιωμένες ψυχοκοινωνικές παράμετροι. Να τονισθεί ότι για μέγιστα θετικά αποτελέσματα η άσκηση πρέπει να συνοδεύετε με μια ισορροπημένη διατροφή.

BIΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Archer T. Health Benefits of Physical Exercise for Children and Adolescents J Nov Physiother 2014, 4:2.

Garber CE, Blissmer B, Deschenes MR, et al. Quantity and quality of exercise for developing and maintaining cardiorespiratory, musculoskeletal, and neuromotor fitness in apparently healthy adults: guidance for prescribing exercise. Med Sci Sports Exerc. 2011;43(7):1334Y59.

Kreider RB, Rasmussen C, Culbertson J, Byrd M: Effects of a 30-Day Fitness Challenge on Body Composition and Markers of Health in Women. American College of Sports Medicine Annual Meeting. Seattle, WA 2008.

Heavin G, Colman C: Curves: Permanent results without permanent dieting. New York, NY, G. P. Putnam’s Sons; 2003.

Kerksick C, C Rasmussen, T Magrans, B Campbell, J Baer, R Slonaker, M Grimstvedt, E Pfau, C Wilborn, A Thomas, B Marcello, L Taylor, C Mulligan, D Rohle, A Vacanti, S Ounpraseuth, P Casey, M Greenwood, R Wilson, C Earnest, R Kreider. Effects of the Curves® fitness & weight loss program I: Body composition. FASEB J. LBA57, 2004.

Kerksick C, Thomas A, Taylor L, Campbell W, Wilborn C, Marcello B, Roberts M, Pfau E, Grimstvedt M, Opusunju J, Magrans T, Rasmussen C, Kreider R.  Effects of a popular exercise and weight loss program on weight loss, body composition, energy expenditure and health in obese women.  Nutrition & Metabolism 2009, 6:23.