Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία

Διαχείριση Άγχους

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν στρες και έντονο άγχος στην καθημερινότητα τους. Το να εξαφανίσεις το στρες από τη ζωή σου είναι σχεδόν ανέφικτο, αλλά μπορείς να μάθεις να το διαχειρίζεσαι. Η άσκηση είναι γνωστό πως βοηθάει τη φυσική σου κατάσταση. Γνώριζες όμως πως έχει έντονη επίδραση και στην ψυχική σου υγεία; Η γυμναστική παράγει ενδορφίνες, το φυσικό «παυσίπονο» που υπάρχει στο σώμα μας, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Η άσκηση επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ποσότητα του οξυγόνου στον εγκέφαλο μας. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλος σου αποδίδει καλύτερα, είσαι σε εγρήγορση, είσαι πιο συγκεντρωμένη και αποδίδεις στο μέγιστο.

ενέργεια

Η άσκηση «μαθαίνει» στο σώμα πως να χρησιμοποιεί το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και ισχυροποιεί την καρδιά, δίνοντας της τη δύναμη να εκτελεί επίπονες εργασίες ευκολότερα, αποτελεσματικότερα και χωρίς κόπο. Όσο πιο υγιής είναι η καρδιά σου, τόσο περισσότερη ενέργεια θα έχεις κάθε μέρα για να πραγματοποιείς ευκολότερα τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Η άσκηση διεγείρει επίσης την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη γήρανση. Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι επένδυση για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου. Μην την αμελείς!

αλλαγή διάθεσης

Η σωματική άσκηση αποδεδειγμένα απελευθερώνει ενδορφίνες, που σε κάνουν να νιώθεις ευφορία και χαρά. Αποκτώντας ευχάριστη διάθεση μέσω της γυμναστικής, αυτόματα αλλάζεις τη διάθεση σου προς το καλύτερο. Όσο πιο χαρούμενη είσαι, τόσο περισσότερο χαμογελάς και αυτό αυτόματα σου ανεβάζει το ηθικό! Η άσκηση ως βασικό κομμάτι της ζωής σου μπορεί κυριολεκτικά να σου αλλάξει την ζωή.

ποιότητα ύπνου

Τα οφέλη του ύπνου ως αποτέλεσμα της άσκησης είναι συγκρίσιμα με αυτά της θεραπείας με φάρμακα, αλλά χωρίς τις παρενέργειες τους! Έτσι, αν είχες ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο, αυτή είναι η πρώτη θετική αλλαγή την οποία θα παρατηρήσεις, εντάσσοντας τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου. Εφόσον δεν ασκηθείς πολύ αργά το βράδυ, θα απολαύσεις έναν πιο ποιοτικό ύπνο, καθώς το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση για να ανακάμψει μετά την άσκηση.

αυτοπεποίθηση

Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Επισκεπτόμενη τα Curves, θα νιώσεις εσωτερικά και εξωτερικά πιο όμορφη. Τα θετικά οφέλη της άσκησης που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου είναι μεταξύ άλλων η καλύτερη στάση του σώματος, το λαμπερό δέρμα και γενικότερα μία συνολική θετικότερη εικόνα για τη ζωή σου. Παράλληλα, όταν ασκείσαι, αυξάνεται και η αυτοεκτίμηση σου διότι είσαι σωματικά πιο ενεργή, βελτιώνεις την υγεία σου και αποκτάς την αίσθηση της επίτευξης των στόχων σου.