Προλήψη

πρόληψη

υπέρταση

Η αρτηριακή υπέρταση είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση όπου η δύναμη με την οποία κινείται το αίμα μέσα στις αρτηρίες του σώματος είναι υψηλή. Γι’ αυτό η έγκαιρη ανίχνευση της υπέρτασης είναι εξαιρετικά σημαντική. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω σωστής διατροφής παράλληλα με τη σωματική άσκηση, που μπορούν να επιτευχθούν ταυτόχρονα μέσω τoυ ολοκληρωμένου Προγράμματος Curves Complete, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σακχαρώδης διαβήτης

Όταν έχετε προ-διαβήτη, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό, αλλά δεν είναι αρκετά υψηλά ώστε να διαγνωστεί ο διαβήτης. Ο προ-διαβήτης μπορεί όμως να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2, με επικίνδυνες για τη συνολική υγεία επιπτώσεις. Έρευνες αποδεικνύουν πως ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί ή και να καθυστερήσει κάνοντας βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως η υγιεινή διατροφή, η απώλεια βάρους 5% έως 10% και η σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα. Γι’ αυτό, η μυϊκή ενδυνάμωση και η καρδιαγγειακή άσκηση που επιτυγχάνονται ταυτόχρονα στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Curves, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά στη μείωση του ρίσκου. 

Καλή κυκλοφορία του αίματος

Το αίμα είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά απαραίτητων θρεπτικών ουσιών σε όλα τα όργανα, τα κύτταρα, τα οστά και τους μύες. Γι’ αυτό η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της συνολικής υγείας του οργανισμού. Η καρδιαγγειακή άσκηση σε συνδυασμό με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, όπως προσφέρονται στα Curves, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Καρκίνος

Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά: 1 στις 3 γυναίκες θα αναπτύξουν κάποιο τύπο καρκίνου στη διάρκεια της ζωής τους. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Με την έμπειρη καθοδήγηση των Curves θα αποκτήσεις υγιές σωματικό βάρος μέσω της ολοκληρωμένης προπόνησης για μυϊκή ενδυνάμωση και καρδιαγγειακή άσκηση. Αυτό σε συνδυασμό με μία υγιεινή διατροφή και αποφυγή του καπνίσματος, μπορεί να δράσει καταλυτικά στην πρόληψη εμφάνισης της ασθένειας.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η σωματική δραστηριότητα και η εκγύμναση έχει αποδειχθεί πως ενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα, η σύντομη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άσκηση μπορεί να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και ιών στον οργανισμό, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών. Αποτέλεσμα της, η μείωση της αντοχής των οστών και ο αυξημένος κίνδυνος κατάγματος. Προκειμένου να χτίσεις ένα γερό μυϊκό σύστημα, γερούς συνδέσμους και οστά απαιτείται η συστηματική εκγύμναση που στοχεύει σε μυϊκή ενδυνάμωση, όπως ακριβώς επιτυγχάνουμε στα Curves. Παράλληλα όμως με τη γυμναστική σου φρόντισε ήδη από την 3η δεκαετία της ζωής σου να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Τέλος, απέφυγε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.