Αντιμετώπιση

Αντιμετώπιση

Έλεγχος βάρους

Με την καθιστική ζωή, το σώμα σου αρχίζει να χάνει μυϊκό ιστό, αποθηκεύοντας περισσότερο λίπος. Αυτό συμβαίνει γιατί η μυϊκή μάζα είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για το μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού σου, και άρα η μείωση της έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση της ενέργειας που καταναλώνεις στα λιποκύτταρα. Η ολοκληρωμένη εκγύμναση των Curves, σε μόλις 30 λεπτά, σε βοηθά όχι μόνο να κάψεις το αποθηκευμένο λίπος μέσω της αερόβιας άσκησης, αλλά και να τονώσεις τους μύες σου μέσω των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης, όποια κι αν είναι η ηλικία σου. Οι μύες είναι ένας ενεργός ιστός που καταναλώνει θερμίδες, ενώ το αποθηκευμένο λίπος χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια. Έτσι, η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης μπορεί να προσφέρει έως και 15% αύξηση του μεταβολικού ρυθμού που οδηγεί σε αποτελεσματικότερη απώλεια βάρους και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του βάρους μακροπρόθεσμα.

Διαχείριση του πόνου

Η τακτική άσκηση χωρίς βάρη, όπως αυτή που προσφέρουμε στα Curves, βοηθά καθοριστικά στην ενδυνάμωση των μυών και των συνδέσμων που περιβάλλουν τις βασικές αρθρώσεις του σώματος σου. Με το μοναδικό πρόγραμμα των Curves θα μπορέσεις να ελαχιστοποιήσεις την πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις σου, μειώνοντας έτσι και τη φθορά της άρθρωσης. Αποκτώντας δυνατούς μύες και συνδέσμους θα καταφέρεις να αυξήσεις την κινητικότητα των αρθρώσεων σου, μειώνοντας πολλές φορές και τον πόνο. 

Υψηλή Χοληστερόλη

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που βρίσκεται στα κύτταρα του σώματος μας. Υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης: η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), γνωστή ως κακή χοληστερόλη, και η υψηλής πυκνότητας (HDL), γνωστή ως καλή χοληστερόλη. Η LDL χοληστερόλη συγκεντρώνεται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας απόφραξη. Αντίθετα η HDL χοληστερόλη απομακρύνει την βλαβερή κακή χοληστερόλη από την κυκλοφορία του αίματος. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής όπως το Curves Complete θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την καλή χοληστερόλη, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της κακής.